РУС
|
ROM
 Burex SRL 
Administrator: Eleonora Sîrețanu
Data fondării: 24.09.1992
IDNO: 1003600040181
Țară: Republica Moldova
Adresă: str. 31 August 1989 62/B, mun. Chișinău, MD-2012
Burex SRL a fost creată în 1992 de doi oameni de afaceri moldoveni. Unsprezece ani mai târziu, firma este preluată de offshore-ul Iceberg Limited.

În aprilie 2005, Pavel Filip, în calitate de director general al întreprinderii de patiserie și cofetărie Bucuria SA, încheie un contract cu Burex SRL prin care îi oferă ultimei spațiu pentru sediu. Din partea Burex a semnat directorul Veaceslav Majeru, un personaj implicat în mai multe inginerii financiare.

Peste o lună, în mai 2005, Eugeniu Monul, nepotul lui Pavel Filip, devine asociat cu 50% la Burex. În 2007 acesta ajunge singurul proprietar al companiei, iar Eleonora Sîrețanu, nepoata lui Pavel Filip, este desemnată administratoare.

În 2010, în afacere sunt implicați copiii lui Pavel Filip, Dumitru (19 ani) și Iulian (21 de ani), care devin asociați majoritari cu câte 49,5% din capitalul social. Victor Filip, un alt nepot de al lui Pavel Filip este numit administrator și, totodată, se alege cu 1% din firmă.

În mai 2011, Pavel Filip, fiind de câteva luni ministru al Tehnologiei Informației și Comunicațiilor, semnează, în baza unei procuri, din numele copiilor ca soția sa, Tatiana, să fie numită administratoarea Burex SRL.

În septembrie 2013, compania Interburex SRL, creată în 2008 și administrată de nepoata lui Filip, Eleonora Sîrețanu, cu un capital social de peste 27 de milioane de lei, fuzionează prin absorbție cu Burex SRL. În urma acestui proces, toate activele din orașul Criuleni deținute de Interburex: terenuri, clădiri și depozite trec în proprietatea Burex SRL.

În decembrie 2015, Burex SRL, reprezentată de Eleonora Sîrețanu, achiziționează compania Vota SRL, iar administrator la Vota este numit nepotul Victor Filip. Trei ani mai târziu, Vota SRL cumpără o casă pe strada Paris din capitală.

În prezent, Burex SRL deține magazinul "Ciocoville" din Chișinău.
   Acționari 
Iulian Filip
49,5%
Dumitru Filip
49,5%
Victor Filip
1%
   Investigații 
   Documente 
Copyright © 2019 Rise Moldova
Comunitate de jurnaliști, programatori și activiști.
   Conexiuni 
reprezentant prin procură
Dumitru Filip
asociat
Iulian Filip
asociat
Victor Filip
asociat