ENG
|
РУС
|
ROM
 Partidul Comuniștilor din Republica Moldova 
Data fondării: 27.04.1994
IDNO: 1016620007548
Țară: Republica Moldova
Adresă: str. Nicolae Iorga, 11, mun. Chișinău, MD-2012
Partidul Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM) este un partid politic de stânga, înregistrat oficial în aprilie 1994, care s-a declarat succesorul de drept al ideologiei Partidului Comunist al Uniunii Sovietice şi al Partidului Comunist al Moldovei, activitatea ultimului fiind suspendată prin decret prezidențial la scurt timp de la proclamarea independenței Republicii Moldova.

Începând cu parlamentarele din 1998, PCRM a avut constant reprezentanți în Legislativ, însă recordul de 71 de mandate l-a obținut după anticipatele din 2001. Următorii opt ani comuniștii au fost practic unicul partid care a guvernat Republica Moldova, fiind debarcați de la putere abia după așa-zisa Revoluție Twitter și anticipatele din 2009 și 2010.

PCRM a servit drept platformă de lansare politică pentru actualii democrați Marian Lupu, Violeta Ivanov, Sergiu Sîrbu sau Anatolie Zagorodnîi, dar și pentru actualii socialiști Zinaida Greceanîi, Viorica Abramciuc sau Ion Ceban, cât și pentru actualul președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Președintele partidului este Vladimir Voronin.
   Investigații 
Copyright © 2019 Rise Moldova
Comunitate de jurnaliști, programatori și activiști.
   Conexiuni 
președinte