РУС
|
ROM
 Exclusiv Media SRL 
Administrator: Ludmila Furculiță
Data fondării: 13.10.2011
IDNO: 1011600035193
Țară: Republica Moldova
Adresă: str. Ion Neculce 1/1, mun. Chișinău, MD-2069
Exclusiv Media SRL a fost fondată la Chișinău în 2011. Patru ani mai târziu, firma a ajuns în proprietatea deputatului socialist Corneliu Furculiță, fiind administrată de socialistul Petru Burduja, iar ulterior de soția lui Furculiță, Ludmila. De asemenea, prima doamnă, Galina Dodon, este director financiar la Exclusiv Media.

La sfârșitul anului 2015, Exclusiv Media a obținut licența de emisie pentru postul de televiziune NTV Moldova, care folosește aceeași marcă comercială cu postul rusesc NTV, unde asociat majoritar este grupul Gazprom. Din ianuarie 2017 Exclusiv Media a lansat un nou proiect televizat, Exclusiv TV, care retransmite emisiunile THT din Federația Rusă.

Anterior, RISE Moldova a scris că Exclusiv Media apare în schema prin care socialiștii s-au grupat în jurul unei afaceri secrete cu o companie offshore conectată la Federația Rusă și creată într-unul dintre cele mai cunoscute paradisuri fiscale din lume – Bahamas. Miza: un transfer de peste 30 de milioane de lei. Banii au intrat în Moldova cu câteva luni înainte de alegerile prezidențiale din 2016, prin firma Exclusiv Media. Milioane de lei au ajuns din această companie la sponsori ai partidului, în baza unor contracte de împrumut.
   Acționari 
Corneliu Furculiță
100%
   Bunuri 
Exclusiv Sales House SRL
Acțiuni: 100%
   Investigații 
   Documente 
Copyright © 2019 Rise Moldova
Comunitate de jurnaliști, programatori și activiști.
   Conexiuni 
acționar unic
administrator
angajată