РУС
|
ROM
 Classica Air SRL 
Administrator: Egor Ertagaev
Data fondării: 06.10.2003
IDNO: 1003600105820
Țară: Republica Moldova
Adresă: str. Aeroport, mun. Chisinau, MD-2026
Compania aeriana Classica Air SRL a fost fondată în 2003 cu denumirea Nobil Air SRL. Afacerea a fost pusă pe roate de Vera Plahotniuc (pe atunci Vera Morozan), sora lui Vladimir Plahotniuc. La fondare firma avea un capital social de jumătate de milion de lei.

După un an de la fondare, firma este preluată în întregime de Skywings Alliance Limited, o companie înregidtrată în Marea Britanie. În cadrul tranzacției, compania britanică a fost reprezentată de Vladimir Plahotniuc, care avea la mână o procură semnată în data de 22 martie 2004.

În 2010, interesele asociatului unic în această companie au fost reprezentate, prin procură, și de Andrian Candu, atunci când noul proprietar al Nobil Air SRL a devenit OTIV Prime Services BV din Olanda.

În perioada în care compania era controlată de Plahotniuc, Igor Dodon a zburat de patru ori la bordul unei aeronave Nobil Air. De serviciile companiei a beneficiat și oligargul transnistrean, Victor Gușan.

Tot cu avionul companiei Nobil Air, președintele Kârgâzstanului, Almazbek Atambaev, a aterizat în martie 2015 la Chișinău pentru a avea o întâlnire secretă cu Vladimir Plahotniuc. Vizita scurtă la Chișinău a avut loc cu o zi înainte de întâlnirea lui Atambaev cu Vladimir Putin de la Sankt Petersburg.

În 2013, compania olandeză, cu un nou reprezentant – Cezara Salinski (partenera de afaceri a lui Plahotniuc), a vândut capitalul social al Nobil Air întreprinderii cu capital străin Air Clasica SRL, controlată de Ilan Șor.

În aprilie 2015, Nobil Air SRL, care între timp și-a mărit capitalul social la peste 360 milioane de lei, își schimbă denumirea și devine Classica Air SRL.
   Acționari 
Aerolux Handling SRL
100%
   Investigații 
   Documente 
Copyright © 2019 Rise Moldova
Comunitate de jurnaliști, programatori și activiști.
   Conexiuni 
beneficiar final
primul asociat unic
fost asociat unic
Skywings Alliance Limited (11.2004  11.2010)
companie mamă