Profile updated: 21.07.21
 Distrimed SRL  
 companie 
Data înregistrării: 24.08.2009
Țara: mun. Chișinău, Republica Moldova
Număr de identificare: 1009600029081
În decembrie 2020, în plină pandemie de COVID-19, Distrimed SRL a reușit să încheie cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării un contract în valoare de peste 26 milioane de lei pentru achiziția și distribuția în toate școlile din țară a 500 de tone de dezinfectanți pentru mâini, necesare pentru prevenția răspândirii noului tip de virus pe tot parcursul anului 2021.

Distrimed a achiziționat produsul de la Luxfarmol SRL, o firmă din Comrat care deține o fabrică de producere a dezinfectanților la Tvardița și la care deține 50% din capitalul social. Conform datelor Agenției Servicii Publice (ASP), restul 50% aparțin Mariei Bacova, născută în Ucraina, de peste 70 de ani, care este o persoană din anturajul omului de afaceri Nicolai Luțik.

Luțik este originar din peninsula Crimeea, deține cetățenia Bulgariei și a paradisului fiscal Belize, și controlează mai multe companii amplasate în Zona Economică Liberă din Tvardița, dar și în alte localități din sudul Republicii Moldova. În mare parte, acestea sunt companii producătoare de vinuri și băuturi spirtoase tari, printre care binecunoscutele branduri „Zolotoi Aist” și „Moldavskii standart”. Potrivit unei anchete RISE, Moldavskii Standart SRL, fondată de Luțik, a reușit să exporte în Crimeea, printr-o schemă bine pusă la punct, etichete și sticle pentru băuturi spirtoase în valoare de câteva milioane de euro, fentând astfel embargoul impus peninsulei după anexarea ei de către Federația Rusă.

Conform datelor Agenției Servicii Publice, Distrimed are sediul juridic într-un apartament din Chișinău, iar fondator unic și administrator este Gheorghe Apostol. Pe lângă achiziția de 26 de milioane de lei pentru dezinfectanți pentru școli, pe parcursul anului 2020 și în primele luni ale lui 2021, compania a mai încheiat cu statul contracte de milioane de lei, majoritatea fiind pentru achiziționarea de medicamente.
   Reprezentant 
   Sediu 
   Asociat 
   Istoricul companiei 
08.2009
Gheorghe Apostol
100%
08.2009
mun. Chișinău
bd. Traian 14/4, ap. 27
08.2009
Gheorghe Apostol
administrator
   Bunuri mobile 
50%
Luxfarmol SRL
Valoarea: N/A
   Investigații 
   Documente 
  back to top  
 Ion Ceban 
 politician 
 Pavel Filip 
 politician 
 Chiril Moțpan 
 politician 
Copyright © 2019 Rise Moldova
Comunitate de jurnaliști, programatori și activiști.
   Conexiuni 
Gheorghe Apostol
asociat unic
Luxfarmol SRL
Distrimed SRL e asociat 50%
Maria Bacova
cofondatoare (50%) a Luxfarmol SRL
Nicolai Luțik