La 24 de ani ajunge deputat. A fost primul său loc de muncă oficial. A intrat în Legislativ fără avere și cu zero venituri. Până a ajunge deputat, a studiat dreptul și s-a implicat în activități de promovare a democrației și a drepturilor omului. Astfel, în 2014 fondează Mișcarea Civică "Tinerii Moldovei". ONG-ul organizează, în ianuarie 2015, primul protest împotriva furtului miliardului din sistemul financiar-bancar.
Tot în 2015, s-a alăturat protestelor împotriva guvernării organizate de Platforma Civică Demnitate și Adevăr. Ulterior, după ce Platforma Civică a devenit partid politic, Plîngău a obținut carnet de membru de partid. Mai mult, în septembrie 2017, a fost ales președinte al Organizației de Tineret al Platformei DA.
Potrivit unei anchete RISE Moldova, în 2017 autoritățile au solicitat interceptarea lui Dinu Plîngău, alături de alți politicieni, activiști și jurnaliști, în cadrul unui dosar penal pentru "Dezordini în masă". Autoritățile l-au luat în vizor în urma protestelor din iunie 2017, când mai mulți activiști și simpatizanți ai opoziției de atunci au ieșit în stradă să protesteze împotriva modificărilor grăbite la sistemul electoral proporțional, care a fost înlocuit cu cel mixt.
La alegerile parlamentare din 24 februarie 2019 a candidat atât pe circumscripția națională, cât și pe Circumscripția uninominală nr. 3 - Edineț, din partea Blocului electoral ACUM, din care făceau parte formațiunile politice Partidului Acțiune și Solidaritate și Platforma DA. Ajunge deputat pe listă de partid, pentru că la Edineț a ieșit învingător candidatul democraților.
În urma scrutinului parlamentar anticipat din iulie 2021, Platforma DA nu mai accede nu accede în Parlament și, respectiv, Plîngău își pierde fotoliul de deputat.
După înfrângerea suferită de formațiune la parlamentare, conducerea partidului își dă demisia in corpore, iar Plîngău este ales să asigure interimatul funcției de președinte până la noi alegeri.
În mai 2024 a fost ales președinte al partidului Platforma DA