ENG
|
|
ROM
Profile updated: 10.10.20
 DAAC Hermes SA  
 companie 
Data înregistrării: 30.05.1996
Țara: Republica Moldova, Chișinău
Număr de identificare: 1002600009035
DAAC Hermes SA este un grup de companii care se declară cel mai mare importator auto din Republica Moldova, fiind dealer al unor mărci de renume mondial precum Jaguar, Land Rover, Volvo, Skoda, Ford, Mazda, Renault, Dacia, Nissan, Suzuki.

Fondată și controlată de Vasili Chirtoca și familia sa, compania apare ca asociat la cele mai mari firme din grup: DAAC Autosport, DAAC Autotest sau DAAC Auto. De altfel, din grupul DAAC Hermes fac parte peste 40 de întreprinderi care, pe lângă construcție de mașini și fabricarea produselor cosmetice și de parfumerie, acoperă domenii de activitate de la agricultură, reparații și deservire a tehnicii agricole, păstrarea și prelucrarea culturilor cerealiere, până la administrarea complexelor imobiliare, prestări servicii, soft și IT.

Cifra de afaceri a companiilor din grup trece de trei miliarde lei, acestea câștigând și din afacerile cu statul, fiind furnizori de automobile sau servicii IT la diverse instituții publice.

O anchetă din 2004 a ziarului „Timpul” privind achiziția unui lot de automobile Skoda de către Guvernul Tarlev a fost folosită de grupul DAAC Hermes pentru a cere în instanță prejudicii de 500 de mii de dolari și 20 milioane de lei și punerea sub sechestru a bunurilor și conturilor publicației. Prima instanță a satisfăcut cererea companiei, ceea ce a dus la blocarea activității ziarului. Abia peste un an și jumătate, Curtea Supremă de Justiției a casat parțial decizia, considerând excesivă suma acordată DAAC Hermes. Tot atunci, CSJ a constatat că o restricţie la libertatea de exprimare nu ar trebui să fie de o asemenea gravitate, încât să pună în pericol supravieţuirea economică a persoanei sancţionate.
   Reprezentant 
   Sediu 
   Asociat 
   Istoricul companiei 
2018
DAAC Eco Plant SRL
49%
2018
Igor Șcerbinschi
25%
2018
Valentina Chirtoca
12,89%
2018
Vasili Chirtoca
12,84%
1996
mun. Chișinău
str. Calea Ieșilor, 10
05.1996
Vasili Chirtoca
administrator
   Documente 
  back to top  
 Otilia Drăguțanu 
 femeie de afaceri 
 Chiril Moțpan 
 politician 
 Zinaida Greceanîi 
 politiciană 
Copyright © 2019 Rise Moldova
Comunitate de jurnaliști, programatori și activiști.
   Conexiuni 
administrator și acționar
Artmarket SRL
asociat
Chestor SRL
asociat
DAAC Auto SRL
asociat
DAAC Autosport SRL
asociat
DAAC Autotest SRL
asociat