A fost implicată în operațiunea financiară cunoscută sub numele de „Spălătoria rusească” sau „Laundromatul rusesc” - schemă prin care mai multe datorii fictive ale unor companii din Federația Rusă au fost legalizate de judecători din Republica Moldova și transferate unor firme din zone off-shore. RISE Moldova a scris că, în perioada 2011-2014, prin contul Svetlanei Mocan au trecut aproape 17 miliarde de dolari. Concret, având la mână ordonanțe judecătorești, executoarea încasa banii de la companii rusești în contul ei de la Moldindconbank și îi redirecționa în bănci din Letonia, în conturile unor companii înregistrate în Marea Britanie.
Pentru o serie de infracțiuni, Procuratura Anticorupție a solicitat condamnarea Svetlanei Mocan la 4 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii publice timp de 8 ani, însă, în 2016, Judecătoria sect. Buiucani a achitat-o. Decizia a fost atacată cu apel, ulterior dosarul a fost trimis la rejudecare și, într-un final, în ianuarie 2019, Curtea de Apel Chișinău a decis încetarea procesului penal. Magistrații și-au motivat decizia prin faptul că acțiunile Svetlanei Mocan comportau caracter contravențional, însă și procesul contravențional a fost încetat, „pe motivul intervenirii termenului de prescripție”. Curtea Supremă de Justiție a respins, ca inadmisibil, recursul ulterior al procurorului, și a menținut decizia Curții de Apel.
Însă Mocan mai figurează într-un dosar penal, alături de 14 judecători și un alt executor judecătoresc. Cu toții sunt cercetați pentru complicitate în spălarea a circa 20 de miliarde de dolari din Federaţia Rusă, prin intermediul sistemului bancar din Republica Moldova.
În octombrie 2016, printr-un ordin emis de Ministerul Justiției, Svetlana Mocan a fost suspendată din funcția de executoare judecătorească.