Fondată de Dufremol SRL - companie care controla o reţea de duty-free-uri cu același nume și afiliată lui Ilan Şor, fostul primar de Orhei, condamnat în primă instanță în dosarul „Furtul miliardului”, DFM SRL nu a avut activitate economică notabilă până în 2018. Astfel, dacă în 2016 DFM a avut pierderi de șase mii de lei, iar în 2017 – de circa 140 de mii de lei, apoi în 2018 a săltat brusc la venituri de 644 de milioane de lei, înregistrând un profit de 120 de milioane de lei. Acest lucru s-a datorat inclusiv faptului că, în noiembrie 2018, Dufremol a introdus în capitalul social al DFM câteva duty-free-uri, tehnică şi echipamente, majorându-l de la 500 de mii de lei la peste 11 milioane de lei.
Ulterior, Dufremol i-a cedat DFM controlul asupra întregii sale rețele de duty-free-uri, iar la începutul anului 2019 s-a retras din acționariatul companiei. Astfel, noul asociat unic al DFM a devenit Ilona Şor, mama vitregă a lui Ilan Şor. Ea va fi asociată şi administratoare doar până în iunie 2019, când a vândut firma unui triumvirat format din Alexandru Vîlcu (30%), Viktor Iakovlev (30%) şi Andriy Minayev (40%), ultimul fiind cetăţean al Germaniei şi administrator al noii achiziţii.
O investigaţie RISE Moldova a arătat că două contracte, cu Vîlcu și Iakovlev, Ilona Șor le-a semnat personal vineri, 14 iunie 2019 - ziua în care Partidul Democrat a cedat guvernarea coaliţiei dintre Partidul Socialiștilor şi Blocul ACUM, eveniment în urma căruia Ilan Șor „a traversat în mod ilegal frontiera de stat, eludând controlul vamal şi cel de frontieră”. Deja ultimul contract, cu Minayev, va fi semnat luni, 17 iunie 2019, dar nu de Ilona Șor, ci de Nina Guranda, care a reprezentat-o prin procură.
La finele lunii iunie 2019, adică la două săptămâni de când triumviratul Vîlcu - Iakovlev - Minayev au preluat compania de la Ilona Șor, activele DFM, la fel ca și cele ale Dufremol şi DFN SRL - o altă companie afiliată familiei Șor, au fost puse sub sechestru de către oamenii legii, pe motiv că Dufremol ar fi beneficiat de bani ce provin din „Furtul miliardului”.
Însă noii proprietari au invocat faptul că ei „sunt investitori de bună credință”, astfel încât, la 16 decembrie 2019, oamenii legii s-au văzut nevoiți să ridice sechestrul de pe activele DFM SRL. Momentul de respiro a fost folosit de Vîlcu și Iakovlev care, la doar câteva zile după, au renunțat la cotele lor în favoarea co-partenerului Andriy Minayev. Dar nici acesta nu a stat mult pe gânduri și, la 24 decembrie 2019, a cedat întreg capitalul firmei unei companii cipriote, Hamstelia Limited LLC, fondată chiar în ajunul tranzacției. Conform datelor din dosarul companiei DFM SRL, beneficiarul efectiv al Hamstelia Limited este Marie Dzaghighian Ioannou.