A intrat în politică la sfârșitul anului 2010, fiind ales deputat pe listele Partidului Democrat din Moldova. Este unul dintre oamenii de încredere ai liderului democrat, Vladimir Plahotniuc, care îi este și naș de cununie.
În 2013 a ocupat fotoliul de vicepreședinte al Parlamentului. Din iulie 2014 a fost timp de jumătate de an viceprim-ministru și ministru al Economiei. Atunci Republica Moldova a început să cumpere energie electrică de la Centrala de la Cuciurgan printr-o firmă intermediară din Tiraspol creată peste noapte și cu acționariat în zone offshore. Tot atunci, în calitate de viceprim-ministru și ministru al Economiei, Candu a contrasemnat prima garanție de 9,5 miliarde de lei acordată de Guvern pentru acoperirea parțială a găurii din sistemul bancar lăsată de "Furtul Miliardului".
În ianuarie 2015 a revenit în Parlament, deja în fotoliul de speaker. După scrutinul parlamentar din februarie 2019 intră din nou în legislativ, pe lista națională a Partidului Democrat.
RISE Moldova a publicat mai multe documente care au demonstrat că, fiind demnitar, în paralel a reprezentat prin procură interesele unor companii de peste hotare afiliate lui Vladimir Plahotniuc.
În februarie 2020, Andrian Candu, alături de alți cinci deputați, a părăsit fracțiunea PDM. La acel moment, formațiunea era deja condusă de Pavel Filip, după ce, în vara lui 2019, Plahotniuc a fugit peste hotare, iar ulterior a renunțat la șefia PDM. Atunci Candu a declarat că plecarea din PDM este o formă de protest față de coaliția formațiunii cu Partidul Socialiștilor. Alături de cei cinci deputați, a format grupul parlamentar „Pro Moldova”, care, în iunie 2020, a fost înregistrat oficial drept Partidul „Pro Moldova”, iar Candu a fost ales președintele noii formațiuni politice.
La scrutinul prezidențial din 2020, Candu a intenționat să candideze la funcția de președinte al Republicii Moldova, colectând 25 de mii de semnături în susținerea sa. Comisia Electorală Centrală (CEC) însă nu l-a înregistrat în cursă, motivând că au fost identificate mai multe erori în listele cu semnături depuse de grupul de inițiativă. Politicianul a atacat decizia în instanță, judecătorii însă au menținut decizia CEC.
Ulterior, la scrutinul parlamentar anticipat din vara lui 2021, Pro Moldova nu participă, motivând că alegerile „aduc doar risipă de bani și nu vor aduce schimbare”.
Având studii juridice, în trecut a lucrat pentru reprezentanța din Moldova a companiei internaționale de audit Pricewaterhouse Coopers Moldova, iar în 2010, cu puțin timp înainte de a intra în politică, a fost directorul Prime Management SRL, companie la care a deținut între 5% și 10%, iar acționarul majoritar era Plahotniuc.