ENG
|
|
ROM
Profile updated: 26.10.20
 General Media Group Corp. SRL  
 companie 
Data înregistrării: 10.11.2015
Țara: Republica Moldova, Chișinău
Număr de identificare: 1015600037472
Fondată în 2015 de fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vladimir Plahotniuc, inițial compania deţinea patru licenţe de emisie TV (Prime, Publika TV, Canal 2 și Canal 3) şi era singura din ţară care avea un număr atât de mare de licenţe de emisie pentru posturi TV.

În martie 2017, Parlamentul a modificat Codului Audiovizualului, instituind limite la numărul de licențe pe care le poate deține o persoană fizică sau juridică, astfel încât General Media Group a rămas doar cu două licenţe de emisie - Prime și Publika TV.

Celelalte două licențe - pentru Canal 2 şi Canal 3, au fost cesionate unei firme create peste noapte, Telestar Media SRL. Schimbarea a fost una formală, deoarece Canal 2 şi Canal 3, au continuat să emită din aceleaşi studiouri cu Prime și Publika TV şi chiar să aibă o politică editorială comună.

În aprilie 2018, General Media Group a fost amendată de Consiliul Audiovizualului cu 70 de mii de lei pentru încălcarea Codului Audiovizualului, după ce Prime a retransmis integral și în regim live discursul anual al preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, difuzat de către postul rusesc „Первый Канал”.

În 2019, are loc reorganizarea General Media Group Corp. prin absorbția Radio Media Group Inc, care la fel era deţinută de Plahotniuc. În consecinţă, compania a preluat şi licenţele posturilor de radio Publika FM şi Muz FM.

Pe 1 noiembrie 2019, Centrul Național Anticorupție şi Procuratura au obţinut mandat judecătoresc în cadrul unui dosar pornit pentru spălare de bani şi au pus sechestru pe bunurile care aparțin lui Vladimir Plahotniuc, inclusiv pe capitalul General Media Group Corp. SRL, în valoarea de 96 milioane lei.
   Reprezentant 
   Sediu 
   Asociat 
   Istoricul companiei 
11.2015
100%
11.2015
or. Chişinău
str. Ghioceilor, 1
11.2015
Petru Jelihovschi
administrator
   Investigații 
   Documente 
  back to top  
 Alla Dolință 
 politiciană 
 Chiril Moțpan 
 politician 
 Pavel Filip 
 politician 
Copyright © 2019 Rise Moldova
Comunitate de jurnaliști, programatori și activiști.
   Conexiuni 
Vladimir Plahotniuc (11.2015  )
beneficiar efectiv