Compania este un jucător relativ mic de pe piața importului de medicamente din Republica Moldova, dar care deţine o poziţie dominantă la asigurarea spitalelor cu unele tipuri de medicamente. Conform datelor Agenției Achiziții Publice, în perioada 2015-07.2020, Medeferent Grup a câștigat peste 500 de contracte publice în sumă totală de circa 220 milioane de lei. Cel mai mare contract public – în valoare de 39 milioane de lei, a fost încheiat în ianuarie 2016 şi se referea la achiziţionarea medicamentelor necesare instituţiilor medico-sanitare publice și instituțiilor bugetare care prestează servicii medicale și sociale pentru anul 2016.
În iulie 2020, în plină pandemie de COVID-19, Medeferent a câștigat și un contract de livrare a 100 de mii de teste pentru identificarea persoanelor infectate cu SARS-CoV-2. Contractul nu a fost câștigat prin licitație publică, ci prin solicitare directă de oferte, pe care Ministerul Sănătății le-a cerut de la șapte companii. Iar banii, puțin peste 19 milioane de lei, au provenit dintr-un împrumut mai mare oferit Republicii Moldova de Asociația Internațională pentru Dezvoltare, parte a Băncii Mondiale, pentru a răspunde la provocările pandemiei de COVID-19.
O investigație a Consiliului Concurenței a arătat că, în 2015, aceasta „a refuzat neîntemeiat” să livreze un medicament comandat de Institutul Oncologic. În consecinţă, Medeferent a fost amendată cu circa 140 de mii de lei. Deşi a contestat în instanță decizia Consiliului Concurenţei, susţinând că nu a încălcat legislaţia şi că a livrat totuși medicamentul solicitat, în final Curtea Supremă de Justiţie a dat dreptate autorităţii de stat.
Conform datelor Biroului Național de Statistică, în 2018, compania a avut vânzări de 32 milioane lei, dar a înregistrat pierderi de 7,5 milioane lei. În 2019, veniturile din vânzări ale companiei au scăzut la circa 27 milioane lei, iar pierderile la 5,6 milioane lei.