Este o companie din Marea Britanie, fondată în 2006 și implicată, ulterior, în „Laundromatul rusesc” - schema prin care, în perioada 2010-2014, 22 de miliarde de dolari proveniți din Federația Rusă au fost spălați prin intermediul sistemului judiciar şi cel bancar al Republicii Moldova.
În aprilie 2013, în urma unui proces de judecată care s-a desfășurat în Republica Moldova, Seabon LTD a încasat o datorie fictivă de 700 de milioane de dolari de la cinci firme din Federația Rusă. Suma uriașă a ajuns la compania britanică în mai multe tranșe. Una dintre ele a fost înregistrată în iunie 2013, când în contul bancar al Seabon, deschis la Moldindconbank, au intrat 12,8 milioane de dolari. Imediat după, Seabon a efectuat mai multe transferuri, inclusiv unul de 845.411 de dolari, care a fost redirecționat în contul Dufremol SRL de la Unibank. În acea perioadă, Dufremol aparținea familiei lui Ilan Șor, iar tranzacția a fost justificată drept plată „pentru notebook-uri”.
În decembrie 2013, în baza unei alte ordonanțe judecătorești din „Laundromatul rusesc”, Seabon a încasat o tranșă de 33,5 milioane de dolari dintr-o datorie fictivă totală de aproape 900 de milioane de dolari. Ulterior, Seabon a făcut transferuri inclusiv către alte două firme afiliate lui Ilan Șor - Ghermivali SRL și Infoton-Com SRL.
În 2016, în cadrul unui dosar penal, procurorii moldoveni i-au atribuit lui Veaceslav Platon compania britanică Seabon. Platon a ajuns să fie condamnat la 18 ani de închisoare pentru escrocherie și spălare de bani, doar că, ulterior, dosarul a fost declarat „falsificat în totalitate” și trimis la rejudecare. Între timp, Seabon fusese deja dizolvată.